Monday, January 11, 2010

Bertalam-talam lah kita...Terima Kasih Chef Asma..hari ni saham talam di FBMKLCI pun naik tempat pertama..ha ha ha..

Kelmarin sebelum penutup cuti sekolah BHS pergi luangkan masa berjumpa Chef Asma...dah lama benar memendam rasa nak berjumpa dengan nya...wah!!!...pagi BHS naik bas dari rumah kemudian naik lrt lepas itu naik komuter yang turun di Subang...dari sana suami Chef dah tunggu dengan kereta...hobi punya penangan...sanggup..ha ha ha...sempatla singgah bake with yen puchong sekejap..

ada lagi tiga talam yang BHS tiada gambarnya di sini....berkesempatan BHS upload...

Chef Asma sedang alehkan talam sekoteng ke dalam kotak...10 kali 10 inci...

talam sekoteng siap di potong kecil-kecil...ada 64 keping..

Terima Kasih Chef Asma, berkongsi ilmu dalam pembuatan kuih talam...happy sangat...sampai terbeli la kukus letrik yang Chef jadi dutanya....sukanyeee...
ada kuih talam lapis carribean, talam lapis sri kedah, talam lapis roti paun,(tiga-tiga ni ada tepung castard atasnya), talam lapis peanut butter, talam sekoteng, talam coklat marmar, talam serimuka delima, talam serimuka pandan, talam serimuka gula merah (dengarnya kalu nak warna cantek tambah kicap..ada berani? tapi chef tak le taruh...sebab BHS bertanya..teringat opah BHS buat serimuka sedap la sangat..mmmm)...Kanda BHS pula terkenang dulu-dulu neneknya pernah buat kuih talam putih semua...atas bawah tapi atasnya lemak lah sangat...adoh!!!...kena la BHS test power...sebab BHS pun suka ..la la la....

2 comments:

MamaFaMi said...

Sedapnya kuih talam!!!

boxhousestudio said...

BHS to MamaFaMi...sedap ma..mai la minum petang dengan kita..mari la..