Wednesday, May 12, 2010

Chef Dean dari D'Saji Makattul Mukarromah...mission possible


moist chocolate cupcakes size 2.5 oz size m
white chocolate ganache
3 toppings -
white chocolate chips,
chocolate chips &
almond nibs

12 May 2010 Hari Jadi adik angkat Chef Dean yang bernama Annuar. Adik bersekolah di Sekolah Khir Johari, Tanjung Malim dalam Tingkatan 6..

Chef Dean, memudahan menepati citarasa....your adik angkat sama tarikh Hari Jadinya dengan BHS..larut malam tadi BHS usaha kan menghantar bingkisan Chef ni walaupun dah sampai tahap merangkak macam kura-kura..ha ha ha...yang peliknya tu...boleh le pulak adik angkat Chef Dean ni dekat benor dengan rumah BHS?...indahnya ciptaan Allah...Alhamdulillah ...Alhamdulillah..Alhamdulillah...tak terucap nikmat tuhan beri pada BHS ...ALLAH...

nak tau kenapa tahap kura-kura?.BHS kan dari balik umrah dari 4 may 2010 asyik tak sedap badan, batuk kuat-kuat dan dll...so tadi pagi BHS kat ofis sampai petang, petang staf BHS celebrate my birthday hidang kek dari secret recipe, set roti arab dan nescafee panas..mmm...balik rumah petang tu BHS di raikan dengan makan malam oleh kanda dan anak-anak dan kemudian bakar moist cocolate cupcakes tunaikan permintaan Chef Dean...Alhamdulillah..pagi ni boleh lagi bangun untuk pi Ofis..namun sakit tak kebah lagi...nak gi makan kurma ngan madu lah..

8 comments:

Rozali said...

Assalamualaikum BHS

salam ziarah

Wassalam

Rozali said...

salam BHS

tertinggal keretapi
nak ucapkan selamat hari ulang tahun

moga dipermudahkan segala urusan
amin

Wassalam

zdean said...

terima kasih banyak2 kak tun..
walaupun kak demam sangup lagi hantar kek ke rumah adik dean...tak tahu la cam ne nak balas budi kak tun.rasa terharu lak.........

fizabakeman said...

kak tun..... hepi besday... semoga semuanya diberkati.. =)

boxhousestudio said...

Rozali..waaalaikumsalam Rozali...terima kasih sudi ziarah

boxhousestudio said...

Rozali...terima kasih atas ingatan ini..Alhamdulillah

boxhousestudio said...

zdean...chef zdean sama-sama la kita..orang berbudi kita berbahasa orang memberi kita merasa...
pastu buatlah baik berpada-pada buat jahat jangannnn sekaliii....hmmm....
masa kakak sampai majlisnya dah selesai...lewat 10 minit je...adik zdean ni dah kena baling ngan telur...hampir separuh kawan kelasnya datang meraikan...BHS hantar dengan kereta cupcakes tersebut dan berteman kan E1 yang Chef jumpa kat Mekah kelmarin...dia dah berseluar dan bertuala membalut badan gegara kena baling telur katanya..ha ha ha...boleh bayangkan budak baik camtu bergembira di hari jadinya...

sori ya Chef...si baker pun same day celebrate birthday..bayangkan la masanya..hi hi hi

boxhousestudio said...

fizabakeman..Alhamdulillah rindu sama kamu