Monday, May 17, 2010

Kalau masih rindu makanan Arab, ...jom pergi Al-Rawsha, Kuala Lumpur..or masak le sendiri BHS...

Kalau pasal makanan Arab ni, memang BHS habis hatilah...mana tak nya sampai anak bongsu BHS pun dah ikut terbabit...puding caramel, puding caramel bercoklat, bakhlava, dll..BHS lupa lak nama-nama manisan Arab nih...sikit lagi BHS mesti hafal..ha ha ha

masuk ni dah kali ke empat BHS pergi ke Al-Rawsha...ini sumer gara-gara si
kucingorengemok tayang kegembiraannya bila dia datang makan ka sini..tapi kalu orang ramai jangan datang sini..pasti caca merba..layan tak layan je dorang kat kita..dah lah bayar mahal..oppss..ok...kali pertama ke Al-Rawsha paling best pasai dapat duduk satu bilik khas style pak arab lah...santai santai dan terus santai...mmm...
kali ke dua pergi bawa mak abah BHS ...waktu tu mak birthday...sampai abah kata..."da..nanti birthday Abah bawa ke sini ya"...alahai ..ya bah...la ni abah BHS tak berapa baik kesihatannya...sian dia...
yang last ni yang dalam gambar ni tertunailah hasrat BHS nak bawak anak sulung BHS makan di sini (coz selama ni dia duk asrama) , ditambah pula waktu tu BHS dan anak bongsu sudah bersedia nak menunaikan Umrah...jadi sebagai tanda ingatan BHS pada my family yang kena tinggal tak ikut ke mekah and medida ...BHS belanja lah depa...happy!!!...

sebenarnya mint tea pun ada seteko kecil...anak sulung makan ice cream dalam bekas nenas..yang bongsu tu sumernya pandai..dia order itu dia order ini..alahai anak mak ni...kus semangat..jadi jadi la nak ooiii...ha ha ha...

ini bakhlava...dorang buat sytle cam gini
so jangan jemu tengok makanan Arab ni ya kawan-kawan...sedap nasinya lembut, ayam, kambing nya lembut....kalau rindu makanan Arab leh pergi Al-Rawsha, Jalan Damai ( mungkin bertukar tempat yang lebih besar dan selesa gara-gara permintaan nya tinggi) , Al Jazeera kat ngan secret recipe cyberjaya ( belum pernah sampai lagi, tapi kalu ke Johor dalam bulan ramadhan tahun lepas kat bazaar ramadhan ..huh..memang teringat-ingat) itu lah tapi kan kalau rindu orang kat negeri Arab camne eik? gurau arr..nak hilang mengantuk le....ALLAH....

8 comments:

zaitgha said...

My high school 2nd reunion hari tuh we all buat kat sini....tak ingat lak sedap ker idak food dia coz dok sibuk catching up he he....ingat nak pergi lagi ...they open one kat Jalan Ampang rasanyer....

boxhousestudio said...

BHS to zaitgha

sedap foodnya tapi yang berbaloinya kemari kalau dapat duk bilik more privacy..baru berpadanan dengan harga yang di bayar...leh tenang-tenang..orang orang tua suka...boleh baring-baring lagi sambil tunggu juadah sampai..terasa segalanya kearaban lah

Ummi Humaira said...

salam BHS..

sedap2 semua makanan dia nooo...

kalu rindu kat org arab senang jer , gi kat tempat2 spt zoo , cameron @ genting hgland , nanti tsrempak ler dgn diorang pastu bg salam n tanya le , "min aina? " he he he

boxhousestudio said...

BHS to Ummi Humaira..ki ki ki..pandai ummi berlawak macam saya jugak....

rezeki said...

salam BHS

lama tak pi rawsa ni , last 4-5 bulan lalu

kat sini sesak sangat, nak parking keta pun susah

tapi psl nak makan makan arab punya pasal hehehe

boxhousestudio said...

rezeki..betul tu

::. miss waWa .:: said...

salam..

ttiba terbaca blog BHS.menarik..scrol2 ke bawah terbaca entry ni...tingat la juga saya time mkn makanan arab kt US..mmg sedap..bnyak n puas..manisan die baklava, lady fingers n ape lgi..manis2 belaka..hehe =)

boxhousestudio said...

miss wawa

makanan arab ni universal..mana mana pergi pasti hati tertawan..especially manisan nya...alla nak pi cari la..nak turun kl..kat klcc ada kut or kat muzium kesenian Islam..kat sini ada restaurant alla alla arab..BHS teringin nak pi morocco nak gi souk dia..mmm..pastu nak cuba pulak tarjin..ehem..aduh dah petang ni lapar la..nak pekena teh tarik sat..jom ikut...