Saturday, May 29, 2010

Semalam BHS di rumah pengantin perempuan ..Felcra Nasaruddin..


tengok cupcakes fondan ni pun biru...siapa yang buat ni ya..suka tengok ropol-ropol pada bunga fantasy tu..

Selamat Pengantin Baru, selamat berbahagia, hidup mestilah rukun, sabar paling perlu, cinta setiap hari, senyum mesti selalu ya...

Meja pengantin pun biru..mmm...

nasi pun biru...sarapan pagi BHS pi beli nasi lemak, nasi dagang dan nasi kerabu nan biru...pi, BHS makang untuk hang nooo...hi hi hi...

Selamat Pengantin Baru buat Syukran dan Syuhaida. Syuhaida ni sepupu Nana yang pi Umrah dengan BHS baru-baru ini...Khenduri di Felcra Nasaruddin Bota Kanan dekat benar dengan Bandar Sri Iskandar ... BHS bawa pak mertua, ibu mertua dah sampai lebih awal sehari mengikut mak nana...yang best tu...awal pagi BHS makan nasi kerabu yang nasinya warna biru...masa pi beli sarapan pagi..(hello bukan malas ya, nak cepat, jauh nak gi umah pengantin nanti)...BHS ngidam nak makan nasi dagang..seperti ustaz Lotpi, orang ganu yang menetap di Mekah yang dah sampai tahap 12 kempunannya kat nasi dagang ni..dek kerana kesian ka Ustaz..BHS channel ke nasi biru..pulaknya tu ..pi umah orang kahwin, BHS baju kurung biru dan pakai jam hadiah hari jadi warna biru depa beli kat KLIA masa sambut BHS balik dari Umrah...tiba umah pengantin tema pun biru...Masya ALLAH...cantek semuanya lah...
Sampai petang kami di sini..kemudian singgah Kellie's Castle area Gopeng..mmm, next BHS update on this, pastu ambil award dari Mamafami ...la ni nak pi Ipoh pasai pak sedara meninggal senja semalam...itu lah ya...pusingan kehidupan...BHS pi dulu...oh ya pak sedara belah tok kesayangan BHS, Tok dah tiada, nama Tok Haji Megat Mad NOr...BHS balik hari ja...doakan perjalanan BHS ya...Wassalam

5 comments:

mama ju, said...

Aslkm.

Selamat pagi cik Tun...sarapan apa pagi ni?

Moga pengantin baru tu berbahagia hendaknya. Kek2 tu cik Tun buat ke?cantik2..

Rozali said...

Assalamualaikum Kak Tun

uh uh uh semua nya biru
mata pengantin tu biru jugak ke
semoga berkekalan

didoakan agar roh pak saudara BHS tu berada di dalam gulungan orang2 yg beriman

semoga perjalan BHS didalam pemeliharaan Allah senantiasa

Wassalam

boxhousestudio said...

waalaikumsalam mama ju

nak ucap selamat petang la pula...

amin...

sumer kek-kek dalam food blog ni, ya, BHS akak cik Tun yang buat...hobi yang happening la mama ju...dapat restu dari keluarga juga...

boxhousestudio said...

mama ju...pagi tadi nak cepat ke Ipoh,, BHS makan roti kapet dengan kaya, dan lagi satu kapet dengan peanut butter chocolate serta minum nescafee o pekat dan bawa bekal air masak ...

boxhousestudio said...

waalaikumsalam Rozali

ye tak ya eik...tak sempat nak perhati mata pengantin..tak terfikir..sibuk borak-boral..best!!!..

terima kasih mendoakan...dan baru je sampai ke rumah terus terkam internet..ha ha ha..

terima kasih sekali lagi with all the doas..amin..