Wednesday, May 26, 2010

serampang dua mata..1st week ramadhan 2009 di johor bahru & workshop coklat di rumah kak pah ...ada class coklatnya!..


gambar tahun 2009, 1st week of puasa ramadhan, BHS dapat idea nak ke johor bahru, kami tinggal di seri malaysia 3 hari 2 malam... dah lama ngidam nak kemari...hampir nak masuk Singapura...kemana pergi tetap mencari selera timur tengah...sedapnya ...pandai keluarga abang tu masak (agaknya la ya..hi hi hi)...this year nak turun lagi...Insha ALLAH...memang berbaloi...rasanya pasar ramadhan ni dengan rumah Rozi dan Leen Mohd dekat benar sertab ersebelahan dengan masjid bandar baru uda...BHS beratur mengambil bubur lambuk...bestnya...



amboi...berkilauan bibir kak pah aka Sharifah Fadzlon kesayangan Chef Ameer tu..
sedap bibir ni , white chocolate di warnakan pink dan diperasakan dengan mint...walla..my favourites benda-benda yang bermint nih...


tak di rancang nak ke rumah kak pah secara kebetulan semuanya..kak pah rajin talipon BHS..baik sangat orangnya dan tidak kedekut ilmu langsung dan BHS puas hati ...anak BHS dapat la berkenalan dengan anak kak pah yang cantek lawa... alla yang kembar tu...kami berkunjung balas ...kak pah sempat la ke pasar ramadhan, selepas habis workshop, buka puasa dengan kami di seri malaysia dan bawak lagi ke kedai baking...kalau ikut hati nak aje jumpa sumer-sumer bloggers yang hebat berbaking di johor ni...ramai yang BHS kenal, masa perjumpaan rnet kelmarin pun ada..kok sempat la, sudah pasti BHS seberang tambak tu tau ...lagi la ramai baker ...sabar BHS...sabar bebanyak....esok masih ada...agaknya la kali ni kalau turun Johor dapat ke rasa asam pedas Rezeki sekali eik?...adoi..muka tak malu betui...ha ha ha....rasanya dah tau bakal tak merasa..hu hu hu...

3 comments:

Rozali said...

Assalamualaikum BHS

kalau buat hantaran
kelas begitu
he he

Wassalam

boxhousestudio said...
This comment has been removed by the author.
boxhousestudio said...

BHS to Rozali..

betul tu..memang class.. yg paling best hasil kerja tangan BHS...happy...