Wednesday, June 16, 2010

lunch BHS pekena nasi dengan ASAM PEDAS!...ya.. asam pedas pak itam...acah aje.....





dik kerana pak itam yang sedang berenjoy kat south africa gegara perlawanan bola dunia...amboi...enjoy katak dia ngan family dia ...opps...jangan marah pak itam nooo...nanti kena jual ngan orang kat Afrika tu...ho ho ho.....pak itam kan asyik dengan asam pedasnya, BHS terpanggil untuk mencuba...sampai terbeli la buku masakan tradisi melayu melaka tulisan norbi husin keluaran utusan publications & distributors sdn bhd...BHS dapatkan di Kinokuniya, KLCC...masuk kedai buku ni perasaan jadi tak mau balik, geram tengok buku-buku yang banyak...kalau BHS suka tengok baking and cooking books...kalau the other half lak, suka music, art and design...habeh hati dia...

oh dalam buku tu aneka masakan asam pedas ada ...
1. asam pedas ikan kurau kering
2. asam pedas ikan pari
3. ikan duri masak berlada/asam pedas
4. asam pedas ikan parang
5. daging lembu masak asam pedas
6. daging masak gerang asam

cuba teka BHS punya yang mana satu resepinya?...
pengumuman...ssshhh...my other half yang masak asam pedas tu...err...terima kasih la ya...hi hi ...BHS tukang beli buku je...

2 comments:

Rozali said...

Assalamualaikum Kak Tun

tak aci le, bukan air tangan kak tun

yg saya suka kacang berendy (p. ramlee)

Wassalam

boxhousestudio said...

BHS to rozali

waalaikumsalam Rozali...rajin ziarah kakak ...rajin doakan kesejahteraan aya akak...akak sangat hargai...Alhamdulillah...

nak kata aci camana Rozali ooiii...dah orang rumah ni suka sangat ke dapur...tenang katanya bila dia memasak...BHS bersyukur je la...
nanti lenkali BHS test power k...boleh ...Insha ALLAH...