Tuesday, June 21, 2011

~Selingan Jap....~



nak tau .. BHS ni baru 1st time tengok cite ni..sebab BHS ni bukan suka tengok wayang dari zaman bebudak lagi..beli buku cerita pun alahai boleh di bilang...tak minat...ish ish ish ..tapi yang ini lain sikit sebab berkait kisah arab...ha kan BHS ni pantang sebut arab...hi hi ...ok yang ni tajuknya Ketika Cinta Bertasbih...dua episod di lain-lain hari di TVAlhijrah ...Astro.. tang lagu KCB ada le di dengar...yang buku dan yang movie tak pernah....rupanya memang la best......ha ha ha......so rasanya si BHS nengok pelem ni dia nangis ke idak?....nabil kata 'lu pikir la sendiri'... tak gitu nabil?....ni BHS salin senikata lagu KCB...o sebelum tu kalau nak tau yang ingat kan BHS malam tadi ada sambungannya..BHS punya other half tu...other half ni selalu sangat tengok BHS ni macam tak ada masa nak relax relax kan diri....asyik keje baking keje baking...so kali ni di suruh duduk diam diam tengok TV...bagus other half ni...puji ke...ye la ...puji le sikit....jom jom tengok senikata lagu ni...


Bertuturlah cinta
Mengucap satu nama
Seindah goresan sabdamu
Dalam kitabku
Cinta yang bertasbih
Mengutus Hati ini
Kusandarkan hidup dan
Matiku padamu


Bisikkan doaku
Dalam butiran tasbih
Kupanjatkan pintaku
Padamu Maha Cinta
Sudah di ubun-ubun
Cinta mengusik resah
Tak bisa kupaksa
Walau hatiku menjerit


Ketika Cinta bertasbih
Nadiku berdenyut merdu
Kembang kempis dadaku
merangkai butir cinta
Garis tangan tergambar
tak bisa aku menentang
Sujud sukur padamu
atas segala cinta.


....ha faham ke? BHS tak berapa nak faham sangat....o ye ke?...

2 comments:

Rozali said...

Assalamualaikum Kak Tun

saya suka selingan
sebab dia sekejap...he he

Wassalam

boxhousestudio said...

Waalaikumusalam Tuan Haji Rozali

eh...ye ke?...baru tau...(^_*)