Monday, March 12, 2012

~Bacaan Yassin di rumah Kak Siah 4.3.12 ahad 3 pm~




Assalamualaikum pengunjung blog BHS yang jarang berupdate..^_^...., busy la...alasan biasala  tu ya...ye la...baru lapang sikit hati BHS nak mengupdate blog yang BHS sayang sangat...ye la tu...aik tak caya tak pe lah...ha ha...ok kali ini BHS di amanahkan untuk menyiapkan muffin pandan dan blueberry cheesetart untuk Kak Siah, ketua marhaban BHS. Kak Siah berhajat nak buat door gifts. Alhamdulillah dapat BHS siapkan pada subuh hari ahad tersebut. Ikut hati penat tak terkira, bayangkan tiap hari isnin sampai  jumaat BHS akan sampai rumah dekat nak maghrib, pastu hari sabtu  3.3.12, subuh-subuh BHS dah drive ke Ipoh berseminar, malam baru sampai rumah...pheww...sabar lah BHS, ya, sabar la ni...cuma nak luah rasa cikit je...o ok...boleh-boleh...so apa BHS buat, malam sabtu tu BHS paksa diri BHS tidur cepat nak kasi segar tuk siapkan muffin pandan dan bbct ni...Alhamdulillah siap semuanya pagi itu, sempat singgah rumah jiran buat khenduri kahwin, sempat singgah rumah ayah mertua hantar suratkhabar, sempat tolong Kak Siah siap-siap kan meja hidangan, sempat baca Yassin beramai...tenang hati BHS yang lara mengenang abah yang sakit...tau apa jadi ..hari isnin dan selasa BHS zoom pergi rumah mak abah....lega dapat lihat wajah mereka...tapi hati BHS di dalam, ALLAH SWT sahaja yang tahu....abah, BHS berdoa agar ALLAH SWT ringan kan tanggungan yang abah hadapi disaat saat sebegini...makbulkan lah YA ALLAH....hambamu benar-benar berharap...

2 comments:

cupcakekasih said...

salam Tun...apa khabar...

boxhousestudio said...

Waalaikumusalam cupcakekasih

khabar baik dear

rasa dah nak bersua sangat rasanya...Insya ALLAH....