Monday, October 8, 2012

Projek 710 - Selamat Bertunang Ina dan Black

1st time BHS buat rainbow cake, BHS guna loyang khas, BHS baru beli dengan kawan BHS, 
Cik  Ila.. Alhamdulillah...on time loyang sampai...

malam 6.10.12 BHS start bancuh tepung , bahagi pada 6 mangkuk, mewarna , memotong kertas bulat, membakar satu satu, maklum lah oven kecik, oven europa hari tu dah berasap hu hu, ni tengah berangan beli oven panjang teringin lah sangat harap dapatlah cepat, amin....tang resepi rainbow cake  BHS  dapat dari blog madiha, madiha rajin buatkan kek untuk anak anak nya yang comel tembam..he he he...madiha...terima kasih tau...jauh di mata dekat di blog kan kan kan....

swiss buttercream BHS swirl kan atas rainbow cake ni...masa BHS bawa ke rumah  mak mertua, Ina suka sangat...Alhamdulillah...esok esok nak buat lagi lah....Insya ALLAH...

sebelum buat baking semua ini berhari hari jugalah BHS batuk, selsema, demam tak demam, sakit kaki sebab dapat kemalangan kecil - terbaringlah jadinya...pulak tu hari ina nak tunang dah dekat...itulah ALLAH yang empunya kuasa, terima kasih Ya ALLAH... pada sabtu petang terasa tenaga datang, apa lagi BHS macam turbo siapkan semua ni...sebenarnya ada lagi satu BHS buat, snow cheese cake, next entry k... yang dalam gambar  kat atas tu ada cupcake fondan hantaran, kek kukus coklat dalam kotak kecil, fancy cookies bentuk hati berhias fondan warna oren huruf warna putih manakala rainbow cake BHS layer dengan swiss buttercream dan buat swirl sebagai hiasan ...Alhamdulillah siap akhirnya...masa khenduri larat lagi BHS kehulu kehilir melayan tetamu ...Syukur Ya ALLAH...

Fancy Cookies 710, apa bendanya 710?...RM710 ke? 710 sempena tarikh 07.10.12 la, ina adik bongsu other half  bertunang. Tarikh tu juga ialah tarikh lahir ina dan black,  pulak tu faizal sepupu ina pun lahir pada tarikh ni  jugak...best kan...BHS pun happy campur penat...mana taknya orang yang bertunang kita dikerjakan..ha ha ha...redha kah BHS?...redha...redha...^_^...

1 comment:

Bubbly! said...

Alhamdulillah. TQVM kakaku! We LOVING it sooooo muchhh! Yummy! ;-)