Showing posts with label BLUEBERRY CHEESE TART. Show all posts
Showing posts with label BLUEBERRY CHEESE TART. Show all posts

Monday, May 28, 2012

Terima Kasih Suhaila




Cupcakes Butter dengan topping Buttercream Swirl tema merah puteh serta Blueberry cheesetart untuk kakak ipar Suhaila dan anak-anaknya. Suhaila duduk kat Kulim, akak iparnya duk kat Slim River...ini tanda ingatan dari Suhaila bila berjauhan...semoga berpuas hati ya....semoga anak-anak saudara Suhaila pun bergembira...owh  abang Suhaila juga ...^_^...

Tuesday, May 10, 2011

~hidayah suka BBCT~

hidayah anak jiran BHS belakang rumah, ayahnya salah seorang pak iman kat sini...kelmarin BHS tanya pada hidayah ...hidayah suka nak BHS buatkan apa?..pantas dia menjawab teringin nak makan blueberry cheese tart...akhirnya tertunailah sudah hasrat di hatinya....Alhamdulillah........(BHS ni kalau buat khenduri, rajin pinjam tikar dari mak dia..hee....terima kasih daun  keladi)

Monday, March 21, 2011

blueberry cheesetart ... tq Intan from UPSI....



masa ni BHS jumpa Intan di stesyen minyak Shell
selalu Intan ambil bbct di rumah
BHS nak ke Shah Alam dan Puchong...

Friday, March 18, 2011

~cheesetart with blueberry swirl fresh from the oven~

terima kasih Yana, Yana dari KKB
kata Yana dia nak bbct ni
tuk  buat hantaran bertunangnya...

Yana order untuk hantaran dan juga tuk makan-makan

terima kasih Yana,  Yana datang ke rumah bersama keluarga, waktu tu Yana baru balik dari kl,shah alam terus singgah rumah BHS malam tu...selamat bertunang ya...kata Yana bbct ni sebahagiannya nak buat salah satu dari hantaran...Yana  order 50 biji....Alhamdulillah...Syukurlah....terima kasih Yana....

Sunday, January 2, 2011

blueberry cheesetart ...terima kasih ina


ina datang ker umah bersama suami dan anak-anak lelakinya yang comel-comel
kali ke dua ina order bbct ini...Alhamdulillah
so sempena cuti kelmarin ina bawa ke rumah maknya bbct ini
BHS berbesar hati...Syukur sangat.... :)

Monday, December 20, 2010

Blueberry Cheesetart buat Ina...

Terima kasih Ina...dengarnya nak order lagi untuk ibunya pula...Alhamdulillah...
dan BHS ucapkan selamat datang ya
semoga suka duduk di kampung ni...
mudah-mudahan bbct BHS menepati cita rasa semua...ameen...

Thursday, November 18, 2010

Salam Hari Raya Korban Farizatul Suhana dari UPSI.....

Malam Raya sebelum BHS pi umah mil, singgah umah Farizatul hantar blueberry cheese tart ini....Terima kasih menjadi peminat setia BBCT....Alhamdulillah....terima kasih sekali lagi.....

Friday, November 5, 2010

pagi petang siang malam asyik sama Blueberry Cheese Tart....camana tu....


BBCT ni BHS bawa ke rumah mil, menyambut hari ulang tahun perkahwinan adik ipar yang sebaya je dengan BHS, wati namanya ...ha ha ha...tapi dia suka sangat panggil kita ni kakak....amboi.....ialah ..apa nak kata....kita kahwin ngan abang dia ...hi hi hi...ok .bersama dengan BBCT ni,  ada bubur jagung dan goreng pisang panas yang wati sediakan...sambil minum teh o panas  baca surat khabar mingguan....nyaman waktu petang itu...

Terima kasih adik Muris, tutor art & design di UPSI...

3 Kek coklat kukus 6 inci dan 60 biji blueberry cheese tart ..order by UPSI tutor faculty art and design, BHS hantar malam tu ke studio lukisannya....mereka nak celebrate besoknya....nampak mereka sedang bertungkus lumus menghabiskan final project....semoga success!!!...

Sunday, October 17, 2010

Cheese Tart Blueberry & Strawberry...

BHS rasa syukur sangat sebab adik yg order ni pernah beli dulu Blueberry cheese tart  dlm 30 biji... seminggu lepas tu dia beli lagi tapi 60 biji... katanya suami dia suka... Alhamdulillah ... syukur ... dan anak dia dua orang pun suka...semalam pukul 10 mlm dia dtg ambil kat rumah... baru sangat keluar oven...
kali ini dia order 30 biji Blueberry Cheese Tart dan 30 Strawberry Cheese Tart...Terima kasih adik, adik ni bertugas di UPSI..

Thursday, June 17, 2010

Syukran buat Intan dari UPSI ...BHS happy, Intan menyokong hobi BHS yang happening ni...Alhamdulillah....

Semalam dua orang kawan sepejabat dengan Intan datang mengambil handmade chocolate serta blueberry cheesetart dan chocolate cheesetart...BHS jamu depa dengan tea jasmine yang BHS bawa dari The Legends masa BHS dipanggil untuk Team Building course...seronok dapat jumpa dengan adik-adik ni...selalu bila adik-adik or kakak-kakak datang ambil order, BHS tak sempat ajak depa masuk rumah...because BHS always in the move...pheww..hi..hi...yang pasti nak ucap terima kasih pada kawan Intan yang order untuk birthday adiknya ...happy birthday dek erma...


ada white chocolate
ada milk chocolate
ada dark chocolate
ada black kismis
ada badam
ada mint
ada nama birthday girl yang nak di celebrate di pahang esok nya
ada kotak coklat emas dengan ribbon merah ...
ada logo comel BHS
ada bunga-bunga, bunga orkid...mmmm...



yang ziq zaq ialah blueberry cheesetart
yang dot..dot..dot....ialah chocolate cheesetart...


Syukran Jaziilan Intan, BHS berharap Intan dan suami sihat ya, makan ubat tau...BHS doakan agar lekas sembuh...amin, amin, amin yarabbal 'allamin....

Sunday, February 14, 2010

Terima Kasih Farizatul Suhana


Pada yang selalu beli blueberry cheestart besar ni, perasan dak casingnya dah berubah...nak tanya you all prefer tart shell pattern dulu dulu or yang baru seperti dalam gambar ne?...tanya aje...

Terima Kasih pada Aniza yang berkhidmat di UPSI tinggal pula di Tmn Rajawali, Kalumpang...











Aniza order 3 serangkai...blueberry cheesetart comel, cupcakes coklat berhias fondan untuk birthday suaminya (nak pattern macam soffya)dan chocolates cakes (pattern ikut Aira) untuk hari lahir anaknya yang ke 1 tahun..masa petang BHS pi hantar kek ke rumahnya di Rajawali...BHS di jemput masuk ke rumah dan di jamu air serta mihun soup...aduhai...hilang penat menguruskan kek tu semua ..lega terasa...terima kasih Aniza....

Saturday, January 30, 2010

CGY Brownies tanda kegembiraan setelah sebulan diijabkabulkan...Alhamdulillah...








Tanda kegembiraan di hati Dayah setelah sebulan diijabkabulkan , Dayah order CGY Brownies dan Blueberry Cheesetart untuk meraikannya bersama suami tercinta...tak terlewat untuk BHS ucapkan Selamat Pengantin Baru buat Dayah dan pasangan...semoga terus bahagia dan bahagia dan bahagia..amin amin amin...di harap Brownies dan cheesetart ini menepati selera uols berdua...Oh ya Dayah ni staf Proton di Tanjung Malim ni...suka la pergi ke area Proton ada tasik, boleh pergi jogging ke sana..pemandangannya sungguh indah...

Terima Kasih Intan...




Aduhai Intan, BHS busy benar baru-baru ini...baru sekarang dapat mengupdate gambar blueberry cheese tart...Intan nak 1 bct comel dan 1 bct big yang di tulis "I LUV U"...BHS guna chocolate fondan untuk luahkan kata-kata tu..mmm....

Wednesday, December 23, 2009

Terima Kasih Radiah



Radiah order peach cheesecake size 6 inci serta blueberry cheesetart comel masa Maal Hijrah Kelmarin...dia ni tengah diet betul...tu sumernya comel-comel...Radiah pun dah comel dan bertambah sweet.....he he he

Thursday, December 3, 2009

Terima Kasih Hajjah June....



Ustazah June, jiran belakang rumah BHS...bila sidai kain kat belakang rumah sempat le hulur menghulur ikut pagor...yang tartlets ni anaknya Hidayah teringin nak rasa...yang bct pula adiknya June yang dah nak bersalin teringin...terima kasih ya...oh ya hari ni sembahyang Jumaat, suami June le imamnya...BHS berangan ni...kalau la anak BHS jadi iman..amin...

Tuesday, December 1, 2009

Blueberry Cheese Tart buat Farizatul Suhana sebelum terbang ke Bandung..


BHS pi hantar blueberry cheese tart ne lepas isyak...rupanya FS nak buat makan-makan bersama MIL nya yang baru sampai dari Johor..seronoknya pergi bercuti ke Bandung ramai-ramai...nak ikut?..he he he