Wednesday, June 17, 2009

"THE FUNKY WEDDING CAKE" buat Rini dan Fadli..

Khenduri kahwin anak lelaki Cik Mamu pada hari sabtu lepas banyak meninggalkan kesan terindah pada diri BHS..mana taknya...buatkan kek kahwin tuk Cik Mamu, jumpa adik beradik, pakcik makcik, sepupu-sepupu. Dapat dengar bunyi motor Harley mengaum..itu baru 8 buah kalau lebih...uishhh...dapat jumpa Chef Sabri, makan pecal, bubur kacang dan minum pula teh tarik pastu di suruh duduk kat meja bulat belah pengantin, malam pula bakar ikan pari yang seberat 13 kilo...rasa lengkaplah segala...

serentak dengan ketibaan Harley-harley yang BHS admirer habeh tu...control sikit BHS...relax..jangan over!!! ha ha ha...pengantin pun diarak ke pelamin dengan gema paluan kompang ... BHS teringat lagu ni "Selamat Pengantin Baru..Selamat Berbahgia..Selamat Keanak Cucu..Selamat Sejahtera...Hidup mesti lah rukun ...Sabar paling perlu...Cinta setiap hari...Senyum mesti selaluuuu....oo..oo.."...Amboi!!!!

budak-budak bermain kompang...pang pang kempung kempung kempung kempung...ha ha ha

mmm... chef sabri pun ada...tu motor dia yang putih belang merah ...dia baru seminggu balik dari sri lanka juga timur tengah...

depa ni tertib betul...baik punya susunan motor-motor harley tu...dengar bunyi motor ni hampir ke rumah pengantin..hati BHS seronok gembira..mmmphhh!!!...

cik mad dah mai dah ngan geng-geng nya...

perghh!!!...

BHS siap kan kek pengantin ne..

BHS namakan kek ni "THE FUNKY WEDDING CAKE"...

13 comments:

Aishah@Ariffin@Aqil said...

woooo...meriah tu siap ade ngan motor harley... tak akak ler kalu kite pon cangitu...ahaks

Raja Radiah said...

akak..tak naik ke harley tu?hehe

boxhousestudio said...

BHS to Aisah...kita serupa...give me five!!!!..weeeweeetttt!!!...

BHS to Raja Radiah...mau nya tak naik tapi dah berbaju kurung ala ala ayu gitu...duk atas motor tu yang style dolu dolu...auwww....

kelmarin depa sumer ni dah sampai ke rumah BHS, Radiah...waktu tu adik ipar kahwin..jadi mereka sumer bertangak kat rumah BHS....bila la nak ada khenduri lagi ni?...

Couchsurfing Kuala Lumpur said...

Thanks kak Ada for the beautiful cake!
Next order, bday kak Aresha yea!

Seronok berborak sampai tertido hehe. Mai la lepak umah kita plak pas ni!

Xoxo,
Zach

rinnchan said...

Orang yang tulis citer ni pun "Funky" gakkk oooohh..... BHS lah tuuuu !!!!
psst : pekabo ??? Rinn sihat tapi sindrom cuti sekolah belum habih lagi niiii..tolonnnggg !!!

Wan said...

Salam kenal kak bhs.. singah sini tengok aik, tg malim ya? Tu kg husband saya tu, nanti kot la saya balik, kot kot dapat kek free ke hehehe.. gurau aje..

wan sugarbuds

Fiza of ChiqueCakes said...

like that funky design, masuk dgn tema warna skali ngan standing fan gold tu =D kak tun ni mmg pandai story-mory

kucingorengemok said...

pecal, bubur kacang, teh tarik, ikan bakar (eh, ke ikan pari)... ni keje kawin ke HARI KANTIN? keh keh keh.

kamalina a.k.a aimi said...

amboi kak..mmg funky habis neh...cuh seh....

Mama Ghock said...

ye... kek ko tu mmg funky... hehehe... wey, tak tanya ke kat Chef Sabri tu, jadi tak nak sponsor gathering kita tahun ni? kata nak buat kambing pusing lagi... hehehehehe... aku malu nak call...

boxhousestudio said...

BHS to Couchsurfing Kuala Lumpur..

sama-sama..seronok sangat hari tu...ok nanti beritahu bila ya...bila nak jumpa cam gini lagi or join harley gather-gather next time..InshaALLAH...

BHS to rinnchan...apa kurangnya awak tu...lebih dari funky..kalau la dapat bersama-sama konvoi ke mana-mana ..boleh bayang punya happening nya ...psst rinn tak memadan ngan umur kita yang dah tinggi ni..ke ke ke....alla...sesekali enjoy!!!...

BHS to Wan...ini wan yang keknya cantek cantek di flickrs tu kan?...aduhai segannya BHS bila mu sudi singgah kemari...salam ukhuwah...ooo ok nanti mai tg malim calling-calling ok...kalau murah rezeki bukan setakat kek..tapi boleh rasa mee kari kerang my kanda...opps...BHs tolong-tolong lawakan meja buat air sumer...he he he...mari la tau...

BHS to Fiza ChiqueCakes...he he he...story mory pulak...seronok seronok je...Fiza...terima kasih beri kebenaran pada client BHS berkongsi idea menghias cupcakes hantaran tempohari ya...

BHS to kucingorengemok...hari kantin ..kah kah kah...malas nak cakap lauk pengatin pun ada...BHs suka dengan food sampingan nya itu...laksa pun ada...yum yum yum...

BHS to kamalina...sernok masa buat funky cakes ne...paling best bila di sapu dengan glitters gold tu...bagaikan menyiapkan satu arca...

BHS to MamaGhock...oh ye ke dia berjanji nak buat kambing golek?...tak tau la...apa nak suruh tanya ...aduhai...mama..mama...ko le cakap ko kan berani ....ko redah je la tanya....BHS segan la...ko nak malu apa ..ko kan berani macam besi berani....call je la...dapat tak dapat belakang kira...mesti sedap oo...dia syik mengembara ke india timur tengah mendalami ilmu masak yang sodap-sodap...call je la..please please please....he he he

wiz said...

I bet you had a funky time doing this cake. Macam best jer tak yah wat bunga kan. If only all orders are like this, heaven!

boxhousestudio said...

BHS to wiz...setuju cakap anda wiz...i suka abstrat art...thanks for coming wiz...i dah pi your blog...best..nanti i pi lagi ya...salam ukhuwah buat mu...