Sunday, July 5, 2009

E-one did it again...siap kan stik lada hitam untuk kami berbuka puasa dalam bulan rejab ne...


Alhamdulillah...tak sangka dapat makan stik lada hitam yang Rizwan buat...terharu lah mak, nak...yang paling best BHS kena duk jauh-jauh sementara dia siapkan hidangan..wah!!!...baik punya presentation...berseleralah..

Masa BHS beli daging batang pinang selepas pulang dari ofis, BHS tak sangka Rizwan sudah ada resepi stik lada hitam dari majalah Rasa opps Saji September 2008 keluaran khas yang ada aneka biskut di Hari Raya..majalah ni best biskut-biskut raya sumer dari chef chef yang berblog di alam maya ni. ... hajat BHS mulanya nak buat daging bakar dan satu lagi resepi daging masak kicap atau daging goreng kunyit ... BHS ni kalu jalan jalan kat alam maya pasti akan terpikat dengan resepi yang di hidangkan...apa pun Rizwan, mak ucapkan terima kasih kerana mendapat hidangan yang indah sebegini...mmmm...

ooowww..pepsi and vanilla ice cream..amboi siap snow kat bibir gelas...ish ish ish...ini pun Rizwan sediakan..budak ne really influence by "AFC" la, siaran dari Astro tu...errr...nanti buat la selalu...lazat semuanya...he he he

oh ya ni la majalahnya...dalam ni penuh biskut-biskut raya yang di ajar oleh kak mas tahun lepas serta biskut-biskut yang popular masa tahun tu...e-one ada cuba satu respi yang mmmmppphh.."Keemasan Madu Ceri"...nanti ya..

12 comments:

MamaFaMi said...

E-one... aunty punya steak mana? Nak gak rasa!

boxhousestudio said...

BHS to MamaFami...Ma cekapnya..baru tengah update, ma sudah mampir...nanti BHS beritahu E-one...dia ni peminat "my baby", alla..chef yang lahir di Jamaica yang rajin buat steak kat tepi kolam tu...bebaru ni Chef tu sampai ke Malaysia sekejap sebelum dia terbang ke Singapura ...siapa namanya cuba teka?..

zue said...

sejuk perut maknye...siap dgn pepsi float lagi..my favourite..

chepah75 said...

untung betul mama e-one ya.....

Raja Radiah said...

wahh..rajinnya anak bujang akak masak...

A M-Syah Reza said...

best yee..wo knew he can cook..nanti dtg sini msk auntie dia ye..LOL.

lot of love
ina

|| syazwaniadnan || said...

wani pun ada usha gak resipi tu (dlm buku saji kan? kalau tak silap lah)
tapi, e-one yg buat dulu. rajin sungguh!

nak jugakk :P

hanieliza said...

Salam...
fuiyooooo..bestnya...
terliuqnyaaaaa....

kucingorengemok said...

wah bestnya... untung dapat anak macam ni :)

boxhousestudio said...

BHS to zue...Alhamdulillah...ikut jejak ayahnya...dari mula kahwin rajin ke dapur...mmm...pepsi float...teringat A&W...

BHS to Chepah75..pah...cikit-cikit untung...dugaan ada besar jugak..ha ha ha

BHS to Raja Radiah...nak lepas kan terus tak boleh lagi..masih di bawah pengawasan kami...ayahnya rajin layan permintaan anaknya...selalu kongsi-kongsi idea..

BHS to A M - Syah Reza...Amalina rindu dengan awak dan cik mamu dan sumer sumer...Amalina lagi pandai...ingat dak kelmarin kita masak sama-sama ikan dori yang batternya Amalina kata mesti taruh ice cube..ingat dak..pastu dengan mak kita buat kek butter in the pyrex?...sedap...masih buat ayam golek tiap-tiap minggu ke?..nanti buatkan kita orang tau...teringin sangat-sangat...he he he..kenkadang kan rasa nak duk kat umah Amalina..jalan kaki dan boleh makan sushi king...pergi pet shop dan Carrefour..hu hu hu

BHS to syazwaniadnan...betu betul betul ..kalu nak jugak..mai sini tau

BHS to kak hanieliza...akak, akak kan super duper sifoo ma..apa apa pun kita dan scan dan e-mail kan resepi tu kat akak...nanti ada rezeki kita jumpa di curve pada 25-7..InshaALLAH...

BHS to kucingorengemok...semua ALLAH aturkan kucingorengemok..segala macam pengalaman dengan budak bertuah bernama ewan ni, kucingorengemok oooiii....sabar kena tinggi bebetul...fuh...

Mrs.FHM said...

sedap nye...
bertuah mak dia...

boxhousestudio said...

BHS to mrs.FHM

bersyukur..bukan hari-hari sekali sekala bila ideanya mendatang...oh ya iina dan balik madinah ke or masih di kelantan?..