Monday, August 9, 2010

Ampun Maaf dari BHS buat semua kenalan jauh dan dekat bersempena kedatangan bulan paling mulia..Ramadhan..ALLAH

Selamat Menyambut 1 Ramadhan 1431 H semoga anda semua dirahmati Allah disepanjang bulan mulia ini..ALLAH..


Sebahagian khutbah terakhir Nabi Muhammad s.a.w..mengamit kembali memori ini...

"Wahai manusia, dengarlah bersungguh-sungguh kata-kataku ini,

sembahlah Allah,

dirikanlah solat lima waktu,

berpuasalah di bulan Ramadhan,

dan tunaikanlah zakat dari harta kekayaan kamu.

Kerjakanlah ibadah haji sekiranya kamu mampu.

Ketahuilah bahawa setiap Muslim adalah saudara kepada Muslim yang lain.

Kamu semua adalah sama; tidak seorang pun yang lebih mulia dari yang lainnya kecuali dalam Taqwa dan beramal saleh.

"Ingatlah, bahawa kamu akan menghadap Allah pada suatu hari untuk dipertanggungjawabkan diatas segala apa yang telah kamu kerjakan. Oleh itu, awasilah agar jangan sekali-kali kamu terkeluar dari landasan kebenaran selepas ketiadaanku.

"Wahai manusia, tidak ada lagi Nabi atau Rasul yang akan datang selepasku dan tidak akan lahir agama baru. Oleh itu wahai manusia, nilailah dengan betul dan fahamilah kata-kataku yang telah aku sampaikan kepada kamu. Sesungguhnya aku tinggalkan kepada kamu dua perkara, yang sekiranya kamu berpegang teguh dan mengikuti kedua-duanya, nescaya kamu tidak akan tersesat selama-lamanya. Itulah Al-Qur'an dan Sunnahku."

ALLAH ALLAH ALLAH...rindunya hamba pada mu YA RASULULLAH.......RINDU padamu wahai PENGHULU PALING AGUNG ....moga hamba insan kerdil yang mengharap padu mu YA ALLAH terpilih untuk bertemu di akhirat nanti...malunya.....amin amin amin ya Rabbal' Allamin...

18 comments:

Ummi Humaira said...

salam TUN....

hari ni kita di penghujung Syaaban , esok dah masuk bulan mulia Ramadhan Al Mubarak ...

ummi juga ambil kesempatan utk mohon ampun dan maaf kiranya ada salah dan silap ummi kpd semua...

kucingorengemok said...

selamat berpuasa kak tun, minta maaf zahir & batin :)

Marla said...

Salam BHS....

Selamat berpuasa...

SiNoMoSa said...

Salam Kak Tun,

Salam Ramadhan :)

taj said...

Salam....

MAaf Zahir & Batin...

syukur pd Allah...atas pertemuan dan perkenalan

Alhamdulillah

boxhousestudio said...

salam Ummi Humaira...sama sama kita mohon maaf ya ...aduhai Ummi Humaira...tiada dosa nak ku ampunkan ...setiap malam telah ku maafkan semuanya...Insha ALLAH...

boxhousestudio said...

salam KOG

rindu sama kamu...pasti rindu berumrah masih kekal dalam ingatan ...jangan di sebut mengundang rindu yang pasti mengalir airmata ini...ALLAH..

boxhousestudio said...

salam Marla

berbesar hati sekali lagi Marla kemari...BHS segan benar sama Marla...apa pun salam Ramadhan Mubarak buat Marla...BHS sedekahkan bacaan AL-Fatihah buat ayah Marla ya...AL-Fatihah...

boxhousestudio said...

salam SiNoMoSa

salam Ramadhan buat mu juga adik ku ..sudi sudi kan melawat BHS di sini...BHS sangat-sangat gembira dengan kehadiran kamu...adik yang very talented dan halus seninya...Alhamdulillah...

boxhousestudio said...

salam Taj

ya maaf zahir batin buat mu juga adik ku

moga Ramadhan kali ini kita berharap agar penuh dengan makna...amin amin amin ya Rab

semoga ikatan sillaturrahim berkekalan...ku doakan agar cita cita mu menunaikan Hajat besar rukun islam ke 5 menjadi kenyataan dan meninggalkan kesan sejarah yang mendalam dalam diary kehidupan yang penuh warna warni indah pasti kenangan itu ...Insha ALLAH..Insha ALLAH...Insha ALLAH...

KSWSK said...

salam ramadhan kak tun

boxhousestudio said...

KSWSK apa khabar ya?...besar hati BHS bila sudi kemari...

salam ramadhan mubarak buat KSWSK juga....semoga ukhuwah berkekalan ..amin ya Rab....

boxhousestudio said...
This comment has been removed by the author.
Marla said...

Salam BHS....

Thank you ya BHS kerana murah hati sangat selalu doakan my dad....BHS segan apa ya??? Saya biasa je....hehehe....OK lah one day boleh jumpa kan....

support@safiudin.com said...

Salam,

saya suka dengan lagu ini...

support@safiudin.com said...

Salam,

maaf, saya ada masukkan video ini dalam n3 di blog saya di sini http://safiudin.com/doa-niat-puasa-doa-berbuka-dan-kelebihan-solat-tarawih/

boxhousestudio said...

Salam Marla...

maaf kat BHS,...lama benar tidak menjawab comment dari Marla ni...memudahan dapat bertemu Marla...Insha ALLAH...kita pi dengar ceramah sama-sama ya...Insha ALLAH...

boxhousestudio said...

salam din...

maaf lambat balas comment....

dipersilakan ...kita sama-sama berkongsi ilmu ...Alhamdulillah...nasyid ini BHS ambil dari sahabat-sahabat cyber ..sungguh indah susunan bahasanya...sudah pasti jadi kegemaran semua...Syukurlah...