Monday, March 28, 2011

~sepetang di majlis bacaan Yassin ~


boogoo nama di beri
Oare yang beri namanya
boogoo nick name pada bubur sagu
nanti tambahkan santan dan gula melaka
ikut cita rasa...mmm...
minum petang kali ini adik ipar BHS yang bernama Oare
yang sediakan...Alhamdulillah...


ini pula puding jagung, Oare yang siapkan...
Oare dah siap potong semua
tinggal nak hidangkan aje...


karipap ni pula Oare juga yang sediakan
dolu-dolu MIL BHS lah yang rajin
buat karipap ni
la ni anak-anak yang buat
simple je resepinya tapi sedap la
Alhamdulillah...

ini Lina, isteri adik bongsu BHS sediakan
murtabak mini
ada dua jenis
ayam dan daging
sedap
tak payah kuah dan bawang cuka..


ha...ini kak rohaya yang buat
masa jiran BHS ni beri waktu tu panas-panas lagi
terima kasih kak rohaya
oh nama juadah ni ialah
sambal jawa
eh...ada nama lain ke?...


ini pula other half empunya menu
mee rebus katanya
Oare pula siapkan setiap jemaah satu mangkuk
senang , tinggal tuangkan kuah aje
yang best tu sebab ada jeruk cili hijau
dan bawang goreng yang garing...mmm


setiap jemaah BHS siapkan dengan air dalam botol ni
dapatlah buat air Yassin
 air zam-zam kalau ada kan best...
next time lah, kalau ada rezeki


ini bubur sagu yang dah siap bersantan
tinggal ceduk dalam piring dan tuangkan gula merah
nak ucap terima kasih pada kak siah
ketua marhaban & yassin BHS

ini cupcakes buttercream & buttercake
buah tangan buat sahabat-sahabat jemaah BHS
terima kasih sudi datang ke rumah BHS
Alhamdulillah...

BHS nak ucap terima kasih pada Oare, sil BHS yang sudi
menyediakan hidangan untuk para tetamu
BHS tahu, Oare ni minat mengindahkan
meja hidangan...dan boogoo,  puding jagung & karipap semua hasil usahanya
BHS lagi la suka, sealiran... ^_^
sealiran..

6 comments:

It's my life... said...

mak ai..meriahnya hidangan...bestnya klu dpt merasa air tgn kak tun dlm masak memasak pulak..:)

rezeki said...

salam BHS

lama tak ziarah psl sibuk 25 jam sehari hehehe

gotah tengah mahal, tu yg sibuk noreh siang ,malam, pagi, petang heheh

tapi tgk karipap tu mmg tak tahan, tadi bapak makan 8 keping ulam dgn nasi hehehe

boxhousestudio said...

Assalamualaikum kak zie...terima kasih sudi kemari...Alhamdulillah...
aduhai kak zie...belum sempat nak tinggal kan catitan...di entry ini...masak-memasak air tangan saya...insya ALLAH...nanti saya butkan daging nasi kandar k..Insya ALLAH tak janji tapi saya cuba..Insya ALLAH...
sat na...saya nak update entry...^_^

boxhousestudio said...

waalaikumsalam bapak rezeki...hebat!!!..Alhamdulillah...

Bapak...mmm...orang dolu-dolu punya kerjatangan dan resepinya juga...simple dimple...ramai yang berkenan tuu...Syukurlah....

pandainya jaga kesihatan...BHS memang minat ulam-ulaman...pahit pun boleh di redah aje...^_^

terima kasih sudi ziarah bapak rezeki...kirim salam pada cik adik yang power buat asam pedas dan segala jenis lauk pauk tu k...

wasallam...

Anonymous said...

Kehadapan kakandaku..Sis Tun..moga dirimu sihat dan ceria selalu hendaknya..

Adinda sungguh terpikat dengan hidangan boogoo itu...wallaaaa siap hiasan daun pandan ceriakan suasana..kalau makan sejukkk je rasa tekak tu..ahaks!

windu2 lee dgn Sis..ingat lagi ke ntah..hehehe..ada masa ku singgah laie..ok naa take care.. ;)

-nabialishad

boxhousestudio said...

assalamualaikum warohmatullah hiwabarokatuh ya nabialishad...

apa khabar?...bunyi cam ngidam ni... boogoo berhias ya...senang aje buatnya....cubala...

Alhamdulillah...syukur kehadrat ilahi bila ada orang teringat kat BHS ni...
BHS ingat ...Insya ALLAH....

nape tak kasi BHS tengok blog nya ni...^_^

BHS berharap nabialishad sihat dan bergembira di samping keluarga...amin....