Monday, September 5, 2011

Fancy Cookies Dora ni dah terbang ke Mekah....^_^....

Fancy Cookies buat Afifah peminat Dora
(biskut badam.green fondan.edible Dora)

ini untuk kak gayah, kawan mak mertua di Mekah

yang tengah tu untuk Ustazah Ila dan Ustaz Meor sempena Ila's bday and her wedding anniversay...(2 dalam 1 ... ^_*)
yang dua atas bawah tu pula tuk mak dan ayah mertua ..happy wedding anniversary yah....
harap semua suka ....BHS terpaksa curi curi masa tuk siap kan segalanya....phewww....idea spontan semuanya....Syukurlah...Alhamdulillah....
baru lah BHS tau Dora ni comel kartunnya....hee

simple dimple fancy cookies

Assalamualaikum kawan-kawan yang sudi ke blog BHS ni...kelmarin BHS sempat buatkan fancy cookies Dora ni untuk Afifah anak ustazah ila dan ustaz meor di Mekah nun...mula asalnya ustazah ila tengok my baking collection dan dia minat sama cupcakes yang ada banyak hati yang kecil-kecil bertindih tindih antara satu sama lain....lepas tu ustazah teringat kat anaknya yang suka sama kartun dora...lalu BHS berjanji kiranya ada yang nak ke Mekah nanti, BHS usahakan untuk mengirimnya....akhirnya tibalah masa mak dan ayah mertua BHS mengerjakan Umrah lailatul qadar dan menyambung raya di tanah suci ...Alhamdulillah....apa lagi BHS pun mengambil peluang yang ada untuk siapkan baking projek ni (BHS sebenarnya dah lama berehat dari baking coz priority kena jaga abah)....memandangkan mak mertua BHS ni nanti akan ke Madinah dulu....BHS dapat idea tuk buatkan fancy cookies instead of cupcakes...coz fc akan tahan lama...kalau BHS buat cupcakes bimbang rosak dan susah untuk mak dan ayah untuk mengangkutnya...BHS sebenarnya risau juga kerna depa tak kuat dan taraf wargamas pulak tu  ....(BHS o BHS jangan sangka depa tak kuat nor....power tu...ha ha ha....pergi berdua lagi, honeymoon lagi, celebrate 50th wedding anniversary lagi...wah!!!)...

4 comments:

Rozali said...

Assalamualaikum Kak Tun

suka nyerrr orang Makkah

Wassalam

Nina Suria said...

salam lebaran Tun,
wah manisnya cookies tu :)
dah lama tak buat projek sebegini.. nanti2 lah bila usai semua keja umah yg menambun, ermmmmm penat..

maaf zahir dan bathin
xoxo

boxhousestudio said...

Waalaikumusalam wahai adik Rozali

mudah-mudahan suka lah hendaknya depa tuu...BHS ni bukannya pandai sangat baking ni...(^_^)...

Rozali ingat tak...dulu masa kat IJN, BHS ada siapkan cupcakes edible black and white and yellow ...ingat tak...ingat tak....lupa lah tu....ha ha

boxhousestudio said...

Nina yang BHS segani...

salam lebaran buat mu juga maaf zahir dan batin ya nina...dan
terima kasih kerna suka sama cookies BHS ni...

mmm...BHS tau nina tak menang tangan menyiapkan projek semua....dalam hati BHS ni teringin nak duk sama sama nina dan perhatikan bila nina buat kerja...BHS bayangkan punya tangkas dan ligatnya nina bila di dapur...silap-silap nina suruh BHS duk jauh jauh takut terkena angin nina bergerak kesana kemari keliling dapur tuuu....he he he....