Saturday, February 7, 2009

BUTTER CAKE & STEAM BUTTERCREAM WITH NATURAL FONDANT FLOWERS




boxhousestudio buat kek butter guna acuan bulat 8 inci dan 6 inci..pastu salut dengan steam buttercream serta bunga-bunga dari fondant ... smooth nya steam buttercream ni...masa eena datang dengan emaknya kelmarin...dia beri tunjuk ajar camne nak buat ...terima kasih banyak-banyak...kami bertukar-tukar pengalaman masa hari tu...pastu taksangka la pula ambil masa yang lama untuk menyusun bunga-bungaan atas kek tersebut...sebelum tu boxhousestudio adalah buat rujukan dari blog-blog masakan dalam dan luar negeri untuk mendapatkan idea..walaupun sometime kita dah visualise kan dalam minda...bila praktikal...lain pula yang jadinya...so ada iras-iras warna kek kahwin maya karin dak?...ewah...tema hitam putih camgitu...mmm....

9 comments:

Feena said...

wahh kak tun.. cantikk..elegan colornya..

MamaFaMi said...

Cantiklah beb!

Jasmeen said...

uyooooooo....mmg cun abih nih...pasni bleh la ajor teman plak bab steam2 nih..teman tau steam ikan jerk...steam bc, penah try dulu tp kek tecik jer..kek besor x bani daaa...

Sinar Harian said...

>> cantik nampaknya deco dia...

>> http://ambig.fotopages.com

kamalina a.k.a aimi said...

wah kak tun..smoothnya BC ni... blh jadi sifu saya lak pas ni ye..

zaitgha said...

the dark blue flowers are very nice....

TneYummy said...

cantekkk bangat nih!

zana @ ros hassan said...

cantik le k/tun kombinasi kaler tu. cewah cewah k/tun pun dah blajar steam bc...sonokkan.

boxhousestudio said...

Pada Feena, MamaFaMi, Jasmeen, Jeff the Sinar Harian, aimi, zaitgha, Tne Yummy serta Zana, Boxhousestudio ucapkan terima kasih yang tidak terhingga kerana menghargai kerja tangan Boxhousestudio ne...dah lama BHS tertarik dengan steam buttercream serta fondan ini...pencetus idea untuk hiasan bunga-bunga seperti ini datangnya dari Icuppycupcake...admire dengan kerja-kerja seninya..Tahniah!!! .dan terima kasih pada dua pupu Boxhousestudio yg memperkenalkan steam butter cream ni secara live...sangat-sangat berbesar hati...Alhamdulillah...