Wednesday, March 25, 2009

Tempe Air Tangan Ibu Mertua ..nak rasa?



BHS punya mil ..rajin bagai nak rak...semangat nya tak pudar-pudar...boleh dicontohi tu..mmmm...kali ini BHS kasi idea kat dia..apa kata mak jual mak punya tempe cara begini...bubuh dalam bekas comel ni dan jual harga rm3-00 sebekas...wah!!!...dia setuju...sampai ke saat ini...ramai dah merasa tempe goreng berlada ber ikan bilis mak ne...tempe ni tak manis, sedap dimakan dengan nasi dan diratah begitu sahaja...meh la rasa...kalu orang nak...baru mak buat...so fresh le jadinya...jom makan tempe jom...

6 comments:

zana @ ros hassan said...

k/tun, cheq nak tempe tu...nanti mai belah cini, mai singgah anto kat cheq tempe tu tau...serius ni..cheq nak beli...bukan mau free. MIL k/tun cam mak zana...bab wat keja ni..apa pun buat..dah tua2 pun masih nak jahit sulam..tahun ni je..dia berenti kot...tu pun tak tau le brapa lama hahaha. dulu berenti dah konon, tapi continue balik.kali ni...tak tau le...umur dah late 70s pun

A M-Syah Reza said...

ahh..rindu yer..dengan kamu semua..hope to see you soon..the tart looks yummie..and the tempe..fabulous..
huge hugs and love to all of you..

cik mamu and ina

boxhousestudio said...

zana...memudahan kita sumer akan terus bersemangat dan bersemangat macam mak mak kita ni kan?..amin amin amin....bukan umur jadi ukuran...memudahan kita sume di kurniakan kesihatan yang cemerlang...ok nanti kalu akak lalu belah sana ...akak bawak k...la ni tengah jarang turun sana tu...

A M-Syah Reza
wah dah ada blog dah Amalina ngan Cik Mamu...geng ya...best boleh tukar tukar cerita...rajin rajin update tau...hilang rindu bila kejauhan....i nampaknya kena le bawa kalu turun kl nanti ...boleh saja...InshaALLAH

Mis's Creative Cakes said...

Wey... ada tempe lah kat sini, Tun antar rumah saya lima ke anak-anak saya sukaa makan sama tengok TV, katanya bole tak jadi kulit mcm Khir Toyo, makan tempe... hehhe. betul nie tun, kasih hantar ya.

Aishah@Ariffin@Aqil said...

wah best nih....bile leh rase nih...

shima said...

wahhhhh sedapnyerrr tempe ni kak tun!!
rasa cam nk borong jekk sume2 tuu...ikshhhh teliur sesgt dah nih...bila laaa nk start blk projek tempe yg dah lama terbengkelai tuuu...adeiii M manjang...