Tuesday, March 24, 2009

Chocolate Ganache dan Chocolate Plastique Camp di rumah Linda pemilik Kaori Decorative Cakes di Butterworth nun...

Kenangan di rumah Linda bersama Ana sg dua, Ct and Mamazieza...

Mamazieza ni ha tun teja dah mai k.....kalu nak ikut BHS ni dah merata tempat pi belajar baking, dari kak norpishah di bandar tun razak tu je dah terlampau banyak kali, dengan ustazah diba, dengan tan see fong, dengan bagus, ada satu chef muda lelaki tak ingat nama dah, ngan kedai2020, gether-gether sambil baking gak ngan merpati66, maklang ulam pergaga, zaiaziz puncak alam ngan mamafami. ngan lynnhassan yang dah jadi wilton instructor dan masuk berita dalam nst lagi, ngan makcik lynnhassan kak mas, ngan mis creative, ngan juraiza kek lapis...ada lagi...nanti kalu ingat BHS tambah...aaa...online tutorial bersama forum diana dan juga forum "dapur berasap selepas online"...melalui pemerhatian di internet...wuishh....ada lagi...dengan buku-buku yang banyak kat rumah tu...best sangat lah...hobi yang happening betul-betul..yang BHS pasti sangat, lagi kita menimba ilmu apa sahaja ilmu la, lagi banyak yang kita tak tahu...ertinya....selagi hayat di kandung badan..tuntut lah ilmu, apa sahaja ilmu yang mendatangkan manfaat untuk dunia juga bekalan di akhirat...ok..meh tengok kerja-kerja menghias cekelat diatas kek kat umah Linda Jepang ...BHS naik keretapi dari tanjong malim waktu malam masa nak pi umah dia ni tau...balik dari camp pun naik keretapi malam gak...ni sumer Ana sg dua empunya idea..ke ke ke....thank you la Ana...BHS sukak....


ini kerja tangan CT edible image...1st time jumpa baru la tau CT ni la yang tolong belikan loyang brownies bertahun yang lalu...terharu le..oh kek CT ni guna Dark Chocolate Ganache

ini kerja tangan mamazieza ..guna MIlk Chocolate Ganache

ini kerja tangan ana sg dua guna White Chocolate Ganache

ini kerja tangan BHS...berkilau ganachenya masa memula tuang kat atas kek ne...leh buat cermin..ini guna Dark Chocolate Ganache


Ini pula my hasil masa session ke dua, buat White Chocolate Plastique (bertinted warna hijau) ... amboi Linda, ko teringat BHS ngan Ana asyik ngap "coklat arnab" ni ya...tak boleh tahan da...tak manis sangat dan sedap di kunyah...

Terima kasih pada Linda dapat buah tangan lagi.....ada jodoh akhir tahun ni kita pi Jepun, Linda stylelah..InshaALLAH....pada Ana sg dua terima kasih pada mu sekeluarga susah payah berhantar berambil di station keretapi Butterworth..rasa enjoy sangat travel cam gini...sempoi...

6 comments:

Raja Radiah said...

akak....lepaih nie boleh lah radiah order kek cam nih pulak ngan akak....

ANR DELIGHTS said...

salam perkenalan...wow ngancam btul ganache tu..ina join class k.linda 29.3 ni trlewat dpt info, kalu idak leh jumpe akak yea.

kamalina a.k.a aimi said...

amboi kak...penuh ilmu di dada... blh la ajar saya pas ni... aci tak???

zana @ ros hassan said...

wah wah tabik le sama k/tun and the geng yg rajin gi menuntut ilmu nih hehehe...mesti sonok dpt gather2 sambil belajar bendar baru kan...

boxhousestudio said...

Raja Radiah...InshaALLAH..memudahan bukan sekadar rupa malah menepati selera k..amin amin amin

ANR DELIGHTS..salam perkenalan juga..ngancam kan ganachenya...rumit sih...selamat berguru ngan kak linda..memang berbaloi...memudahan dapat berjumpa...InshaALLAH...

aimi...aduhai aimi baru sepicing ilmunya...mu nak belajor apa lagi...asah je bakat tu lagi dan lagi..cubit kang!!!

zana...cik adik jepun ku ini...tak yah tabik tabik da...lebih nya nak gather-gather...ibu ibu release tension nih...sambil nyelam minum air kat butterworth tu...sempat makan mee udang sg dua ngan laksa anak masak

cikhash-All4One said...

Kak apa beza milk chocolate & dark chocolate..apa tu?? heee..hee tapi akak punya dark chocolate tu, mmg ngancam ler..pehhh