Thursday, May 28, 2009

Singgah makan di The Gardens Mall, Mid Valley City....gara-gara mencari 'Delectable'


Anak bongsu nak jalan-jalan pada hari Ahad yang lepas, boring benar-benar katanya...wokeh...jom mak bawak makan..kamu suka makan nasi ayam kan?..wuik!!!...awat tak dak selera?..mak musykil nih!!!...takpa-takpa mak pun lagi tak dak selera, kalau camtu, jom ikut mak gi cari Su Yin pemilik butik kek bernama Delectable...penat cari, kat tepi escalator rupanya betui-betui bawah tempat makan tadi...kagum sih!!!..dapat tengok secara live hasil kek-kek fondan bertingkat-tingkat (kelmarin dah tengok wilton punya kat kota damansara,memang cantek, tapi lain) ..memang kagum ngan Su Yin ni...mana taknya selalu singgah ke blog dia (cookingismypassion) yang berjuta orang-orang maya singgah dan tak sangka dia budak ipoh ... nak tahu cupcakes yang dia jual, 3 biji kecik RM28!!!...tapi kita tak beli la...sat na, nanti kita amek gambor business kad dia,berkenan sangat serta 2 goody bag yang kita terbeli buat collection..heh..eh ....oh! sebelum tu kita singgah kat Artisan Kelana Jaya...dapat jumpa ngan Calvin...dia ada buka kelas tuk belajar Cupcakes Bistro...tiba kat sana dapat tengok sumer kerja tangan student..mak aii...naik semangat..sib baik tak giler..ke ke ke....sebenornya sebelum tu kita call and sms lynnhasan kata kita dah sampai sana...err...kita terbabit membeli kat sini...biasa la kan...ok...sok kita sambung lagi cerita ngan gambar-gambar terbaru..good night...

9 comments:

blogresipi said...

Berkenan la tengok ABC tu :)

.s.o.f.i.a. said...

ha ha... kak tun, nak heran apa dia nyer cuppies sold at RM28/3pcs... dia punya cakes sumer kan memang area RM1,000.00..........

mmmm, agak2 nyer bila kak tun nak move dari blog to shop...?? ada niat ke arah tu...??? nanti bley la jual kek starts from RM1000.00. he he...

Fiza of ChiqueCakes said...

cupcake cemana yg 28 hengget tu kak tun? tingin nya kiter nak tengok....belum berkesempatan nak singgah cuci mata kat situ :) mmg kagum with that girl...bila turn kita plak yer???? masih panjang perjalanan.....

ANR DELIGHTS said...

camne le rupenye ye kak? suk nk gi kl, nk singgah le jamu2 mata..nk g wilton dmnsara n artisan gak...terbelit2 le poket

boxhousestudio said...

BHS to blogresepi...BHs pun berkenan dan sedap dan harga pun reasonable...cubala nanti...

BHS to .s.o.f.i.a...ye la sofia..kelmarin BHS dengar dia sentiasa ada di pavillion..akhirnya dia buka butik di sini...

tang move mengemove tu pulak..tunggu le dulu yang ooii...s.o.f.i.a...ko boleh, PR ko baguih...ko gerak dulu...akak sokong !!!!..

BHS to Fiza of Chiquecakes..kecik je ada le besor 2.5 oz cupcakes fondant yang simple dimple tapi beridentiti kan dia ...

Fiza, mu boleh...go girl go..let's sokong menyokong!!!

oh ya butik tu tidak le besar mana, kecil tapi lengkap...and suite my taste...

BHS to ANR...cuci jangan tak cuci..la ni BHS asyik le ke baking shop..hati terasa puas dan menenangkan...idak teringat dah nak shopping-shoping baju, kasut ke beg tangan...ke ke ke

cupcakes nya kecil sahaja, alla macam yang kita biasa buat tu...pi la ke blog dia tengok...nak gak print screen dan paste kat sini...tapi segan le pulak?

kucingorengemok said...

oooi, abc ke apa tu? nak nyaaaa!

boxhousestudio said...

BHS to kucingorengemok...geng pergi le ke situ lagi murah dari abc aiskerim yang ko baru makan kat langkawi tu...macam macam ada...len chi kang pun ada...bubur pun ada...

Jaime said...

Cupcakes Delectable itu bukan hangat sangat seperti lokasi sana. RM 28 untuk cupcake terlalu mahal konon belajar dari Florida. Kualiti di mana 2 blog bakeri sama saja sedap dan kreatif tak payah lah mahal2

boxhousestudio said...

jaime...

upin ipin kata...betul betul betul...^_^...