Monday, March 23, 2009

Barbie Doll Cake ...Nur Aqilah Qistina punya...sudah 3 tahun lah umur saya.....





Terima Kasih Radiah, kerana suka test power skill BHS..he, he, he...ni lah kali pertama BHS buat anak patung Barbie ne...mula asal nak guna method sapu buttercream, tapi kang nak kena lepa sampai licin pula, ubah fikiran apa kata guna method steam buttercream curah aje atas skirt kembang tu...mmmm...fikir punya fikir..baik guna fondant...BHs terus bancuh fondant..dan uli, uli dan uli...fuh lenguh beb...ingat hati tak mau warna biar je fondant tu putih...eh...ini kan kek barbie...sinomin dengan warna merah jambu...apa lagi adun le warna lembut tu dan gentel dan gentel dan gentel sampai warna sebati...pastu gelek...tak larat dah BHS nak sambung cerita...tengok le hasilnya ne...hati ni masih terkenang anak bongsu di asrama..hu hu hu dan bengang pasai kabel talipon kat umah BHS kena curi sudah hampir nak sebulan ...dengar nya dekat berbelas-belas rumah di area BHS ni pun kena dugaan sebegini juga...bukan sekali terjadi..malah sudah berkali-kali...gggrrrr.....

opps...BHS dan tengok suasana majlis harijadi Nur Aqilah Qistina di blog Radiah...meriah tu....HAPPY BIRTHDAY QISTINA...Auntie tak dak anak pompuan..Auntie tupang gembira buat mu nak...suka tengok Qistina memandang tepat pada Barbie Doll tersebut...

7 comments:

kamalina a.k.a aimi said...

fewwiittt.........mgm cunla kak tun...

chepah75 said...

kak, ni pakai acuan ke, potong?

boxhousestudio said...

kamalina a.k.a aimi
ish...budak ini...kak tun memang le cun...wah!!!

chepah75
ini pakai potong sendiri...acuan wilton dah tengok dah...lebih kurang besar yang akak buat ni...masa survey kat dataran sunway kelmarin...terima kasih chepah75..ehem..ehem...

zana @ ros hassan said...

wa wa wa dah jadi pun kek barbie doll dia hehehe...cantik. sweet sgt.

cecimacomot said...

i was there! da agak daa..ni mesti akak bhs yg buat ni..betul rupenye..huhu..anak en.azlan, pensyarah kami

boxhousestudio said...

BHS to zana

akhirnya menjadi barbie ni tapi pasti akan lebih baik di masa akan datang inshaALLAH

BHS to cecimacomot....ooo...dapat rasa dak?...i like your web cecima...budak seni ya..BHS suka sangat-sangat....benda-benda seni cam gini...ALL THE BEST cecima!!!

fizabakeman said...

berapa harga barbie doll cake ni??? mcm berminat je.. hee