Sunday, March 1, 2009

Kasihnya Ibu dan Salam Pertunangan buat Barin and Maya.....


kek hantaran tanda pertunangan buat keluarga pehak lelaki


dari family sebelah perempuan


di serikan lagi dengan cupcake hantaran dengan nama yang terukir Barin Love Maya...mmmmm.....


Boxhousestudio sediakan cupcakes tersebut di dalam kotak yang sebegini supaya lebih kemas dan indah tersusun....


Pada Kakzee ibu Maya yang sememangnya awet muda..ehem..ehem...wah!!!....juga menjawat jawatan sebagai pensyarah di U.P.S.I, Boxhousestudio mengucapkan tahniah padamu kerna bakal menerima menantu. Serta terima kasih yang tidak terhingga bila Kakzee memberi kepercayaan pada Boxhousestudio untuk menyiapkan kek dan cupcakes fondan untuk hantaran anaknya ini.....pada Maya yang sedang mengikuti pelajaran di luar negara sekarang...All the Best from Boxhousestudio dan pasti bangga dan terharu sekali dengan ibu mu ini.....

14 comments:

kamalina a.k.a aimi said...

aduh kak.... mmg sweet warna yg akak guna.... tertawan saya dibuatnya.. :D

zana @ ros hassan said...

k/tun...sweetnya taburan bunga2 k/tun tu...nanti kita tiru ide k/tun boleh yek hahahaha.

MamaFaMi said...

I like the pastel colors!! Tapi kan kalau ada a tint of green here and there, cantik lagi kot? Hehe.. sorrylah ye, kita tak pandai buat, tapi pandai komen jek... tak apalah, at least kita ada gak pandainya, walaupun takat komen! Hahaha... sabor je la!

boxhousestudio said...

kamalina
warna-warna pilihan kakzee, dia berkenan tengok kek bunga fantasy yang BHS buat sebelumnya..warna putih hitam kelabu tapi kali ni buat setingkat je....heharap dia suka dan menepati citarasa...amin..

zana
sweetkan..akak suka betul, kanda akak pun suka...terkejut dia..kalu nak tiru boleh..kakak pun mengerah ilham juga..tapi akak berkenan dengan icuppycupcake punya sentuhan...ini iras-iras sentuhan yang begitula..mmmm....memang admire dengan dia tu...creative bebenor...

MamaFami
i like the pastel colours to...sebenarnya base on wikipedia..fondant adalah gabungan warna-warna lembut camgini...

Hajar said...

salam...pasai pa masa kita bertunang dulu lum trend kek dan cc cantik cenggini, ishhhh...jeles ler

boxhousestudio said...

ye la hajar ...zaman akak dulu pun tak merasa da...waktu tu halwa maskad...wajik...kek ada kut...cupcakes yang tak dak....takpe hajar hang kat ada 5 anak dara tu...hang habaq mai kat akak k...manalah tau...ada makna tu...oppps....he he he

boxhousestudio said...
This comment has been removed by the author.
shima said...

salam ma...
serius sweet gilerrr deco tuu mmg kegum sungguh tgk bunga kecik2 bertaburan..kreatif2...ikshh bertuahnyerr sapa yg dpt kek ni..mesti sayang nk mkn..heeee

boxhousestudio said...

shima...kasi le tengok ko punya blog beras wangi tu...lama no ngidam nak ngintai-ngintai...apa apa pun tq le memuji tu...tengah asah bakat lagi ne...

MaDaM LiEzA said...

salam... k/tun tak kenal saya .. saya tahu blog k/tun ni dari radiah... pastu bila mak si maya ni bertanya mana tempat org melayu leh buat cake... saya teringat blog k/tun so saya bg le no fon dekat dr sadiah tu (mak maya)... saya keje kat upsi gak....

boxhousestudio said...

Madam Lieza....mintak ampun mintak maaf...akak ni dah tua la..ampun..nanti mai la jumpa akak sekali..ampun sangat-sangat..dekat blog tulis ipoh...ooo mu kije kat upsi...ok...terima kasih banyak-banyak kerana memperkenalkan akak pada Dr Sadiah ne...Alhamdulillah...kita panjangkan sillaturrahim ini...syukur sangat-sangat....pastu radiah tu selalu order dengan akak...dan promote blog ngan fotopages akak kat friendster dia tak silap...terima kasih sekali lagi ya...happy sangat la...

Gula dan Mentega said...

salam kak tun ... sweet sangat kaler bebunga tu .... sukeee ...

Feena said...

salam kak tun .. sweetnya ..

boxhousestudio said...

gula dan mentega...ilham warna ni datangnya dari DR tersebut...anak yang bertunang tu tak ada di malaysia masa bertunang ni...DR dan anaknya maya berbincang dari kejauhan..DR minat tengok kek BHs yang bunga black and white dan grey dari fondant ... dah pasti la ilham datang dari your blog sikit, mycuppycupcake, zalita, wilton dari flickrs dan banyak lagi la member yang sama-sama hobi ne..seronokkan bila dh boleh gubah sendiri...best sangat sangat

Feena...dari ipoh mai umah akak ne...tq memuji...kalu fondan sebenarnya sesuai dengan rona-rona lembut sebegini..happy je masa buat tu